IJsblokjesmachines is wat ons een lange tijd heeft gedreven. Door onze samenwerking met fabrikanten als Hoshizaki, Manitowoc, Scotsman en Miguel,
zijn wij de afgelopen jaren een specialist in Amsterdam en omgeving geworden in het draaiende houden van menig feestcafe of uitgaanscentrum.

Binnen onze gebruikers kennen we 4 typen gebruikers.

  • Cafe, snackbar, café-restaurant
  • Hotel, restaurant
  • Hotel/congrescentrum, partycentrum, discotheek, feestcafé
  • Vishandelaren

De bovenstaande categorieën zullen bepalen of u een gebruiker bent waarbij een opslag onder de ijsblokjesmachine nodig zal zijn, of het ijs geschilferd (crusched-ice) of dat u aan de hand van uw piekbelasting een machine wenst te betrekken die volgens programma voor u kan produceren en zichzelf reinigt.

De vragen die u zichzelf dient te stellen:

  • Hoeveel dagen in de week is de onderneming geopend
  • Hoeveel consumenten verwerkt u per geopende dag
  • Ondervind u piekbelasting
  • Heeft u een constante bezoekersstroom
  • Omgevingstemperatuur

De bovenstaande vragen zijn enkele die naar boven zullen komen als u op zoek gaat naar een ijsblokjesmachine. De antwoorden die daaruit voort zullen vloeien zullen leiden tot een keuze van een machine met een bepaalde capaciteit in productie en een bepaalde opslagcapaciteit (bunker volume).

Het zou niet de eerste keer zijn dat we bij een uitgaanscentrum komen waar een kleine machine staat met 10 koelboxen gevuld eromheen, waarbij een eigenaar klaagt dat hij halverwege de avond, half gesmolten ijs heeft of zelfs totaal geen ijs meer heeft.
Het ijsblokje in een drankje is op jaarbasis toch een bijhoorlijke omzetpakker en dus verdient menig ijsmachine zich binnen korte tijd terug.