Advies, onderhoud, montage en service

  • Neem contact op:036-5305817
  • Ons adres:Steurstraat 49, Almere
  • Openingstijden:09.00 uur - 17:30 uur

Airco installatie Almere

Airco installatie nodig in Almere? JVS-Koeltechniek B.V. is dé specialist die uw airco vakkundig installeert in Almere en de rest van Nederland. Airco’s zijn al jaren niet meer weg te denken uit winkels, restaurants en bioscopen, maar ook steeds meer bedrijven zoeken de verkoeling op door middel van een airco hun pand. Het team van JVS-Koeltechniek B.V. heeft vele jaren ervaring met de installatie van airconditioning op talloze locaties door heel het land. We helpen u graag bij de volgende zaken rondom airconditioning:

  • Installatie van airconditioning
  • Onderhoud
  • Advies

Heeft u vragen over hoe we airconditioning het beste kunnen installeren in uw pand of wilt u een offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op via onderstaande buttons.

Erkend installateur van airco’s

JVS-Koeltechniek B.V. heeft door de jaren heen zijn sporen ruimschoots verdiend op het gebied van airco installatie in Almere en ver daarbuiten. Bij ons staat u als klant altijd centraal. We gaan voor een servicegerichte aanpak, waarbij onze dienstverlening niet ophoudt na de plaatsing van uw airco. We verzorgen namelijk ook het onderhoud en staan paraat in het geval van een storing.

Verkoop

Onze aircospecialisten helpen u graag met het vinden van de juiste airco, zodat u op een optimale manier uw pand van verkoeling voorziet. Verder zijn we gespecialiseerd in de plaatsing van diverse aircosystemen.

Service

De meeste vragen over een airco komen vaak als hij al geplaatst is. Daarom staat ons team voor u klaar als u vragen heeft over de werking van de airco of als u problemen aan uw installatie ondervindt.

Onderhoud

Periodiek onderhoud aan uw airconditioning voorkomt storingen en andere problemen aan uw installatie. Daarnaast verlengt u de levensduur van uw airco wanneer onze monteurs hem regelmatig onderhouden.

Advies nodig voor airco installatie in Almere?

We begrijpen het als u advies nodig heeft over de aanschaf en installatie van een airco in Almere of waar dan ook in Nederland. Ons team helpt u daar graag bij. Leg ons uw situatie en wensen voor, dan vertellen onze aircospecialisten u meer over alle mogelijkheden. Voor iedere situatie realiseren we een gepaste oplossing op het gebied van airco installaties.

Onderhoudscontract

Wist u dat het ook mogelijk is om een onderhoudscontract af te sluiten bij JVS-Koeltechniek B.V.? Hiermee ontzorgen we u volledig wat betreft uw airco installatie, of dat nu in Almere is of ergens anders in Nederland. We checken uw airconditioning van top tot teen: alle elektronische en mechanische onderdelen beoordelen we op betrouwbaarheid, veiligheid en slijtage. Daarnaast controleren we de waardes, temperaturen en stellen we de apparatuur bij waar nodig. En uiteraard reinigen we de delen die een schoonmaakbeurt nodig hebben.

Typen airconditioning

We installeren bij JVS-Koeltechniek B.V. verschillende soorten airco’s. Ieder type heeft zo zijn voordelen en is ontworpen voor een bepaalde setting. Zo werkt de een optimaal in een kantoor- of winkelpand en is de ander weer uitstekend geschikt voor de horeca. JVS-Koeltechniek B.V. installeert en onderhoudt ze allemaal. Lees hieronder meer over de verschillende typen airco’s.

Cassette units

De cassette unit airco installatie passen we vooral toe in kantoor- en winkelpanden of wanneer er geen plek is om een airco aan de muur op te hangen. Als u een loos plafond heeft, dan werken we dit type airco er netjes in weg.

Vloer/plafond units

Mensen verwarren vloerunits vaak met een designradiator. Dit type airco is slank van ontwerp en past makkelijk in ieder interieur. Deze airco monteren we op de vloer of net onder het plafond en is dus ook geschikt als airco installatie voor bedrijven of publieke ruimten.

Wand units

Veel MKB-bedrijven maken gebruik van de populaire wand units. Dit type airco plaatsen we hoog aan de muur en kan niet alleen koude, maar ook warme lucht verspreiden. Ideaal voor ieder seizoen van het jaar

Kanaal units

Als u wilt dat uw airco installatie onzichtbaar is, dan is een kanaal unit een goede optie. Deze airconditioning voorziet met meerdere kanalen één of meerdere ruimtes van heerlijke verkoeling. Het enige dat u ziet, zijn een paar kleine, strategisch geplaatste roosters.

Design airco’s

Sommige airco’s zijn qua uiterlijk een doorn in het oog. Niet iedereen zit te wachten op een ‘grote, lelijke bak’ aan de muur. Als we de airco installatie niet kunnen wegwerken, kunt u nog altijd kiezen voor een design airco, met een hoogwaardige afwerking en strakke look.

Multi Split airco’s

In sommige situaties biedt een combinatie van bovenstaande typen airco installaties de beste oplossing. Zeker als u een winkel- of kantoorpand van verkoeling wilt voorzien, moet u bijvoorbeeld denken aan een cassette unit in de winkel, een kanaalunit door het gehele pand en een wandunit in het magazijn. Onze Multi Split oplossing maakt gebruik van een krachtige buitenunit die de units binnen van voldoende koelkracht voorziet om de temperatuur aangenaam te houden.

Historie van de airco

De airco bestaat al langer dan u wellicht denkt. Hij is uitgevonden door de Amerikaanse ingenieur Willis Carrier in 1902, die een systeem had bedacht om de temperatuur in een drukkerij te reguleren. Bioscopen hadden destijds veel moeite met het binnenhouden van hun bezoekers tijdens de hete zomermaanden. Carrier bracht zijn idee voor de drukkerij daarom ook naar de bioscopen. In 1924 rustte hij de New Yorkse bioscoop Rivoli uit met een airconditioningsysteem, waar in korte tijd de omzet explodeerde. In 5 jaar tijd werden 300 bioscoopzalen in de VS voorzien van airco.

Airconditioning is tegenwoordig haast niet meer weg te denken in allerlei settings. Bovendien heeft de techniek ook niet stilgezeten. Door de jaren heen zijn er veel dingen veranderd, onder andere:

  • airco’s die niet alleen verkoelen, maar ook verwarmen
  • de diverse types
  • de vormgeving van de units
  • de opkomst van Multi Split units, waarbij meerdere systemen zijn aangesloten op een buitenunit

Klaar voor verkoeling?

Bent u klaar om uw pand van de nodige verkoeling te voorzien met een airco installatie? JVS-Koeltechniek B.V. is u met genoegen van dienst. Vertel ons uw wensen en onze collega’s leggen u alle mogelijkheden voor. Vraag een offerte aan of vraag meer informatie op door ons contactformulier in te vullen of ons te bellen via 036 530 5817.